Universal Caffè

Visar alla 4 resultat

Miljömedvetet italienskt kafferosteri

Universal Caffè grundades i Pescara år 1963 av Raffaele Camiscia. Staden ligger i den italienska regionen Abruzzo vid den Adriatiska kustens klarblå vatten. Med en djup kärlek för kaffe, passion för hårt arbete och det ständiga intresset för förbättringar, har Universal Caffè blivit ett kafferosteri att räkna med. Idag är det Natascia Camiscia, grundarens dotter, som driver företaget i enlighet med gamla familjetraditioner.

Italienskt espressokaffe

Att kaffekulturen är helig i Italien, det är ingen hemlighet. Kaffe i Italien är vanligtvis en början och ett slut på något. En besökare i hemmet bjuds genast på kaffe och för att avsluta en lunch eller middag bjuds det på en liten stark espresso för att smälta maten. Universal Caffè har lyckats ta vara på denna fina italienska kaffekultur. Företaget har lyckats etablera sig med ett starkt fäste i Italien och de exporterar även sina produkter till över 25 länder. Efter moderniseringen av kafferosteriet tog Universal Caffè ett stort steg framåt och de har lyckats balansera gamla familjetraditioner med ny modern tekniker.

Kaffebönor rostade till perfektion

Att ständigt utveckla och hitta nya kaffeblandningar som passar samhällets vanor och smaker är en av Universal Caffès styrkor. Kaffet i våra koppar har färdats en lång väg.  De väl utvalda gröna kaffebönorna anländer hos Universal Caffè i lufttäta jutesäckar som skyddar de delikata gröna kaffebönorna. I och med moderniseringen av kafferosteriet installerades en komplex maskin som sorterar kaffebönor enligt färg. Här lämnas inget åt slumpen och endast de finaste kaffebönorna väljs ut och rostas. Enligt gamla traditioner och i en smakprofil som bestämts av rostmästaren. Efter rostning förpackas kaffebönorna och förvaras sedan i luftkonditionerade lager i en jämn temperatur.

I ett med naturen och dess gåvor

Ägaren av Universal Caffè, Natascia Camiscia säger: “I capolavori migliori vengono dalla natura. Noi abbiamo semplicemente imparato ad esaltarne il gusto”. Vilket betyder: Det bästa mästerverket kommer från naturen. Vi har helt enkelt bara lärt oss förbättra smaken. De väl valda orden visar Universal Caffès djupa förståelse för naturen och råvarorna. Det tillsammans med en bestämd bearbetningsprocess  ger en högkvalitativ slutprodukt.

Drick ekologiskt kaffe med gott samvete

Rosteriet arbetar miljömedvetet och erbjuder ett brett sortiment av ekologiska produkter som har odlats utan gödsel. I sortiment har Universal även Fairtrade-märkta produkter. Genom att köpa Fairtrade-märkt kaffe skapar du möjlighet till förändring för lokalbefolkningen i underutvecklade länder.

Köp kaffe online med gratis frakt

Kolla in vårt sortiment idag av Universal Caffès kaffesorter och njut av en riktigt god kaffe som tar dig på en rik smakresa.