fbpx

Covim

Visar 1–12 av 20 resultat

Covim ett italienskt kafferosteri med rik historia

I nuläget är det fem passionerade familjer som driver verksamheten tillsammans efter en sammanslagning för över 40 år sedan. Det kaffet vi dricker i våra koppar idag, är bara det senaste steget i en lång fascinerande resa runt om i världen, och resultatet av en lång och krävande arbetsprocess.

Covims intressanta och långa historia tar form när Federico Solari, en av italiens förfäder i kaffebranschen, lade självaste grunden i företaget år 1900.

Ett par decennier senare (år 1954 ) tog den förste sonen Federico Solari över då han lanserade kaffemärket Moka Imperale. År 1974 grundade han tillsammans med sina bröder “Compagnia Mediterranea Caffè” den första produktionsanläggningen i Tribogna, som än i dag är en del av Covims produktionsplats. Under samma år trädde Osvaldo Picci, Adone Macoggi och Paolo Guglielmon in och grundade ”Coveca” år 1969. Till sist kom “Compagnia Mediterranea Caffè” in i bilden år 1991 och företaget fick sitt slutgiltiga namn ”Covim”.

Kunskap och erfarenhet inom kaffeblandningar

Hos Covim finns det en gedigen kunskap inom kaffe som har vuxit fram i mer än 40 år. Den långa erfarenheten av att ta fram det bästa kaffet ligger i deras gamla traditioner blandat med modern teknik, vilket de har lyckats balansera till perfektion. Kaffe är inte bara den mest älskade italienska drycken, det är även ett sätt att leva. Enligt Covim är ”Espresso Life” att njuta av en nytryckt tidning, dela ett gott skratt med en gammal vän eller de människor du älskar.

Köp kaffebönor online

Spana in Kaffeexpertens utbud av Covims kaffebönor av premiumkvalitet. Över en god kopp kaffe kan du drömma dig bort till den italienska rivieran.