fbpx

Caffé Diemme

Visar 1–12 av 15 resultat

Familjeägt kafferosteri med gamla traditioner

Med fyra generationers hårt arbete har Caffé Diemme lyckats ta fram underbara blandningar av kaffe som berör och väcker alla sinnen. Diemmerosteriet är beläget i den lilla charmiga italienska staden Padova som ligger i närheten av Venedig. Här rostas det kaffe för fulla muggar som dricks runt hela världen.

Början av ett italienskt kafferosteri

Romeo Dubbini och Mario Malagoli grundade företaget år 1927. (Därav förkortningen DM som är en blandning av grundarnas efternamn). Romeo Dubbini insåg att det fanns en stor efterfrågan på kaffe och att få mötas upp på en kaffebar för att få prata av sig. Padova låg även väldigt strategiskt till med närhet till hamnstaden Trieste dit 90% av Italiens råkaffe anländer. Caffé Diemme blev snabbt en succé.

Bästa kaffebönorna

Sedan starten av företaget har Diemme noggrant valt ut de finaste kaffebönorna och rostat dem till perfektion. I över 90 år har Dubbinifamiljen lyckats balansera gamla traditioner med ny modern teknologi. År 2009 var ett stort och spännande år i företagets utveckling. Då anlade de sitt nya högkvarter med toppmodern produktionsteknik för att garantera sina höga kvalitetsstandarder. Rosteriets produktionskapacitet överstiger tre miljoner kilo per år som distribueras i över 40 länder. Det specialdesignade provsmakningsrummet är huvudkontorets hjärta. Rummet är fyllt med jutesäckar med en mängd olika gröna kaffebönor som är redo att studeras och testas för framtagning av nya kaffeblandningar.

Brett utbud av olika kaffesorter

Idag producerar Caffé Diemme högkvalitativt kaffe i alla tänkbara smaker och varianter. Du kan välja bland en mängd olika kaffesorter. I deras sortiment finns allt från mörkrostade kaffebönor till ljusare nyanserade blandningar med djupa smaker.

Kaffebönans långa resa

Början till ett riktigt gott kaffe startar redan vid urvalsprocessen. Till Caffé Diemmes kaffeblandningar väljs det ut gröna bönor från de bästa odlingsområdena i Sydamerika, Afrika och Asien för att garantera att varje kopp kaffe är lika god. Varje steg av kaffeimporten kontrolleras minutiöst, från smaktester av den första skörden till köp av större kvantiteter. Att blanda olika kaffebönor är en sann konst och det krävs en enorm produktkunskap för att kunna välja ut de finaste kaffebönorna som ger den godaste kaffedrycken. De olika kaffebönorna ger en speciell kombination av crema, arom, kropp, smak och eftersmak. Att kunna blanda dessa olika smakkomponenter är en kunskap som anses vara Dubbini`s familjehemlighet.

Förvaring av hela kaffebönor

Efter inköp av kaffebönorna i de olika odlingsområdena förvaras de lufttätt i ungefär 8/9 månader. Det är extremt viktigt att inte utsätta skörden för några klimatförändringar som skulle kunna påverka kaffets kvalitéer. Caffé Diemme lagrar råkaffet själva i Padova för att säkerställa att förvaringen sker korrekt enligt deras höga standarder. I Caffé Diemmes kafferosteri; eller Torrefazzione som det heter på italienska, blandas gamla traditioner med modern teknologi. De noggrant utvalda gröna kaffebönorna rostas med hjälp av toppmodern teknologi som tar vara på kafferostandets sanna hantverk. Varje kafferostning testas noggrant av företagets expertsmakare som ger sitt slutgiltiga godkännande innan paketering och försäljning. Ständigt färskt kaffe, det är något som Caffé Diemme alltid erbjuder. Kafferosteriet går varmt varje dag och det nyrostade kaffet paketeras på daglig basis. Inga större kvantiteter förvaras i deras lager då de vill att kaffeblandningarna alltid ska vara färska och aromatiska.

caffe diemme kaffebär till bönorsäckar av kaffebönor