fbpx

Gimoka

Visar alla 7 resultat

Smakrikt italienskt kaffe

Med passion och engagemang för kaffe startade Ivan Padelli Gruppo Gimoka år 1982 i Lecco, Italien. Med över 30 år i kaffebranschen har nu nästa generation av Padellifamiljen tagit över kafferosteriet. De har etablerat sig som ett av italiens ledande kafferosterier och har även vuxit sig stora på den internationella marknaden. 20,000 ton gröna kaffebönor rostas årligen i deras kafferosteri och varje kaffeböna väljs ut för hand innan de rostas varsamt till perfektion.

Från kaffeböna till kopp

De beskriver sin känsla för kaffe som intensiv, omslutande och stärkande. Denna passion för kaffe är något man verkligen kan känna när man avnjuter deras rostade blandningar. Det kaffe vi dricker i våra koppar har färdats en lång och mödosam väg. Hos Gimoka är man med från början i urvalet av de gröna kaffebönorna som köps in från länder som Sydamerika, Afrika och Asien.

Brett sortiment av olika kaffesorter

Kafferosteriet går alltid varmt hos Gimoka. De producerar bland annat hela kaffebönor, kaffepods och kapslar i en brett spektrum av smak och styrka. I italiens espressokultur har de lyckats utmärka sig som ett märke med passion för kaffehantverk. Ett flertalet barer i norra Italien serveras Gimoka som huskaffe. I närheten av den vackra Comosjön har de även ett eget café där man kan uppleva den italienska matkulturen och självklart dricka deras goda kaffe.