fbpx

DibarCafé

Visar 1–12 av 16 resultat

Spanskt kafferosteri i Barcelona

Dibarcafé ligger i utkanten av Barcelona och där rostas det kaffebönor för fulla muggar. Dibars kaffeblandningar är ett av våra mest köpta kaffen och omåttligt populära bland våra trogna kunder. De varsamt rostade kaffeblandningarna består av noga utvalda kaffebönor från de bästa kaffeodlingarna runt om i världen. Kaffeexperten har i tio år haft förmånen att få ta del av de bästa kaffebönorna från familjen Marcillas kafferosteri Dibar.

Tre generationer av kaffeälskare

Bakom Dibar ligger en lång och spännande historia som startade för över hundra år sedan. Julian Marcillas farfar tog sig an kaffeindustrin redan som tolvåring när han insåg att han kunde rosta gröna kaffebönor med kol som hans pappa levererade runt staden för uppvärmning. Han rostade sina kaffebönor tidigt på morgonen och levererade sedan dörr till dörr med en skottkärra. Hans kaffeblandningar uppskattades av folket och snart sålde han kaffe över hela Spanien. Efter det spanska inbördeskriget höll Julians farfar på att förlora allt som han kämpat och byggt upp, men så steg Julians pappa och farbror in och tog över. Tillsammans lyckades de styra upp företaget och runt år 1985 köptes de upp av ett multinationellt företag. Ett par år senare steg den tredje generationen in och Julian och hans bror startade Dibar Cafe tillsammans. Trots att de hade mycket bakomliggande kunskap och det viktigaste av allt kärlek för kaffe, så började bröderna helt från noll. Förra året rostade Dibar nästan 500.000 kilo kaffebönor som distribueras över hela världen.

Ekologiskt kaffe för en hållbar framtid

Dibar rosteriet har tagit fram ett utsökt ekologiskt kaffe som både smakar och gör gott. Mundo Novo är ett EU-certifierat ekokaffe. Det består av 100% arabicabönor från Honduras som har odlats ekologiskt utan bekämpningsmedel. Kaffebönderna har även fått rättvist betalt för sin produkt och ges på så sätt en chans till en bättre framtid. Denna ekologiska kaffeblandning är enormt populär bland våra kunder och den lovordas varmt för sin lena balanserade smak.

Kaffe i Barcelona

Om du någon gång har chansen att åka till Barcelona så får du inte missa att smita in på Dibars egna café i stadsdelen Barri Gotic. Där hälls klassiska spanska cortados upp i små glas och de klassiska spanska bakverken ligger alltid uppradade. Om du nu inte har planerat ett besök till Spanien inom kort men ändå längtar ihjäl dig till cortados med perfekt mjölkmängd så kan du köpa Dibar kaffebönor online hos oss för att återskapa drömmen om Spanien hemma eller på jobbet.

Julian Marcilla Dibarcafe colombiaJulian Marcilla DibarCafe

Här har vi Julian Marcilla på hans senaste kafferesa i Colombia. Han är alltid på jakt efter det bästa kaffet till Dibar.