Puro

Visar alla 1 resultat

Historien bakom det ekologiska kafferosteriet Puro

Rosteriet tog sin form för mer än 200 år sedan när Leo Michielsen öppnade en livsmedelsbutik i Belgien. Där sålde han te, peppar, exotiska kryddor och det viktigaste av allt – kaffe. Efter hundra år var affären nedlagd, men familjen Michielsens kärlek till kaffe ledde vidare. Rosteriet Miko öppnades. Tack vare rosteriets närhet till hamnstaden Antwerpen där en stor del av världens kaffe kommer in, kunde familjen köpa, blanda och sälja Miko kaffe över hela världen. År 2005, efter ytterligare hundra år, kände familjen att det var dags för en annan typ av förändring. De upplevde en oro, inte direkt för sin verksamhet, utan för vilken värld deras barn skulle få ta över.

Gott ekologiskt kaffe som gör gott

I och med det här föddes Puro. Ett kafferosteri som värnar om naturen, samtidigt som de stoppar utnyttjandet av tredje världen. De garanterar rimliga priser för kaffeodlarna som blir rättvist kompenserade för sin produkt. Puro jobbar aktivt för att rädda regnskogen och dess arter i de kaffeproducerade länderna, allt för att kompensera miljöpåverkan av kaffeodlingarna. Hos Miko får medarbetarna aldrig kalla fötter eftersom värmen som genereras under rostningsprocessen återvinns och används för att värma upp kontor och fabriksgolv.

Med över 200 år i branschen hade Miko den erfarenhet och expertis som krävdes för att bli ett av de första kaffemärkena i världen som utmanade missuppfattningen att rättvisemärkt kaffe skulle hålla lägre kvalitet än andra kaffen.

Hållbart kaffe för en hållbar framtid

Enligt Puro handlar livet om balans. Efter medveten kaffeodling och den efterföljande processen rostas de noga utvalda kaffebönorna varsamt och förvandlas från ljust gröna till mörkt bruna. En fantastisk resa. Låt dej väl smaka!