Kaffeförvaring På Bäst Sätt

Förvara kaffe på bäst sätt

Kaffe är en väldigt känslig produkt som kräver lite extra omsorg för att behålla dess ljuvliga smaker och aromer. Syre, värme, ljus och fukt är fyra av kaffets största fiender som påverkar kaffet smak negativt. Allra bäst förvarar du ditt kaffe i sin ursprungsförpackning. När du har öppnat din kaffepåse är det viktigt att försluta den ordentligt eftersom kaffe är en färskvara. Syre är nämligen en riktig smakbov när det kommer till kaffe. När kaffe kommer i kontakt med syre i luften härskar de eteriska oljorna i kaffet och de goda smakerna försvinner.

Hitta en torr och sval plats i till exempel skafferiet där du kan gömma undan ditt kaffe tills det är dags för nästa fikapaus. När kaffe kommer i kontakt med värme utvinns smak och doft. Därför ska det hållas borta från solljus och värmekällor som spis eller element.

Kaffeförvaring i frysen?

Ett litet tips för kaffeförvaring om du ska bort en längre tid är att lägga in kaffepåsen i frysen, tätt försluten med en gummisnodd eller en förslutningsklämma. Det viktiga är att hålla fukten ute ur kaffet då det även påverkar kaffets smak. När det är dags att använda kaffet så är det viktigt att du låter det uppnå rumstemperatur igen så att det inte påverkar bryggningen.

Läs flera kaffefrågor